We gebruiken in Nederland ongeveer 130 liter water per persoon per dag. Slechts 2 liter daarvan wordt gebruikt als drinkwater. Een gemiddeld gezin gebruikt 187.000 liter water per jaar. Met een waterhardheid van 6° dH krijgt een gezin 18 kilo kalk per jaar binnen!  Met het gebruik van een waterontharder in de woning is dat kalkprobleem volledig verholpen.

Waterontharder gebruiken

Het water uit de kraan is per definitie ‘hard’. Dat wil zeggen dat er kalk in het water zit. Het maakt niet uit of je in een regio leeft met een hoge of lage waterhardheid: Er zit altijd kalk in het water! Een waterontharder zorgt er voor dat er waterontkalking plaatsvindt. Alle kalk wordt uit het water gehaald en dat biedt de volgende voordelen:

  • Zacht water heeft een veel betere smaak
  • Zacht water kan huidproblemen zoals eczeem verminderen
  • Zacht water zorgt voor lagere energiekosten
  • Zacht water geeft een grote besparing op schoonmaakmiddelen en dus geld
  • Zacht water vermindert slijtage aan alle huishoudelijke apparatuur
  • Zacht water behoudt de mooie kleuren van alle textiel

Dit komt allemaal doordat alle kalk uit het water is gehaald. Kalk kan voor huidirritatie zorgen en blijft in kleding en apparatuur zitten. En ook op sanitair, tegels en douchewand. Daardoor gebruik je meer schoonmaakmiddelen en energie. In zacht water worden de voordelen uitgebreider uitgelegd.

Waterontharder kopen

Waterontharder kopen

Wil jij een waterontharder kopen? Door het contactformulier rechts in te vullen kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Het is goed om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk verschillende soorten waterontharders. Een goedkope versie lijkt aantrekkelijk omdat de prijs bij aanschaf laag is, maar de kosten naderhand zorgen er vaak voor dat het plezier gauw over gaat! Er is veel verschil in kwaliteit en prijs van waterontharders.  Kijk goed naar het type en welke voordelen of nadelen deze biedt. Je kunt het beste in gesprek gaan met de leverancier, want: Welke kwaliteit je ook koopt,  je bent afhankelijk van het bedrijf en de mensen daar achter. Per bedrijf verschilt de service en garantie en klantgerichtheid enorm.

Door het formulier rechts in te vullen komen je gegevens terecht bij Consens-us. Zij zullen binnen enkele dagen contact met je opnemen en je eerlijk van alle nodige informatie voorzien.

Meer informatie

Zoals gezegd is het verstandig om informatie aan te vragen over de waterontharder bij de leverancier. Je kunt je voordeel pakken door je eerst goed te laten informeren. Op deze website staat best veel informatie, maar het is beter om persoonlijk in gesprek te gaan. Dan krijg je antwoord op de vragen die bij jouw situatie passen.

Het is bijvoorbeeld handig om te weten wat hard water precies inhoudt en welk type ontharder bij je past, of hoe je een waterontharder kunt (laten) installeren. De volgende stap is om een offerte aan te vragen. Bij Consens-us is de offerte geheel GRATIS en natuurlijk vrijblijvend.