Dooradmin / informatie / 0 Commentaren

Een waterontharder houdt in: gezonder en economischer leven

Heb je thuis last van een teveel aan kalk aan het servies na het draaien van de vaat? Of wil je een sprong voorwaarts maken wat betreft de waterhuishouding door hard water, het water dat normaliter uit de kraan komt, te veranderen in zacht water? Dan is dat zeer goed mogelijk middels een waterontharder. Waterontharders komen in verschillende maten en prijzen, laat je hieromtrent door jouw leverancier goed informeren. Als er een teveel aan Calcium, Magnesium of bijvoorbeeld Zink in het water is, is er sprake van hard water. Door dit om te laten zetten in hard water, zul je niet alleen gezonder kunnen gaan leven maar ook een flinke duit besparen op de portemonnee.

Maak gebruik van de vele voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn ergonomisch ontworpen en zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld bij het draaien van de wasmaschine minder slijtage ondervindt aan jouw kleding. Daarnaast is wassen met zacht water vele malen beter en gezonder voor lijf en huid. Dus als je bijvoorbeeld een huidprobleem als eczeem hebt doe je er goed aan te overwegen een waterontharder in huis te halen. Daarnaast zul je merken dat je minder stroom en water verbruikt wanneer je met zacht water kunt werken. De voordelen die ten faveure van zacht water gelden, liegen er niet om.

Andere voordelen van een waterontharder

Bovendien is het drinken van een glas zacht water vele male gezonder en lekkerder dan een glas hard water. Oude kleding gaat langer mee doordat de kleur van het textiel beter behouden blijft met een waterontharder. Vooral op de langere termijn is een waterontharder voordeliger omdat extra onderhoudskosten aan apparatuur minder nodig zal zijn en ook energiekosten flink zullen dalen. Schaf ook speciaal (zee)zout aan waarmee de waterontharder opgevuld dient te worden. Ben je het beu om kringen in de vaat te hebben of vertoont de was de laatste tijd steeds meer mankementen dan is een waterontharder een goede oplossing.

Vraag vaklui naar de werking en installatie van een ontharder

Een waterontharder bestaat uit een hars dat schadelijke elementen uit het water filtert. Des te lager de dH-waarde van water des te beter voor uw textiel en huishoudelijke apparatuur. Zacht water veroorzaakt namelijk minder slijtage in beide. Door ontkalking worden bicarbonaten ook uitgefilterd. Raadpleeg voor de specifieke werking van een waterontharder het internet of vaklui die veel verstand hebben van waterinstallaties, zoals loodgieters, voor de exacte werking van een ontharder.

Binnen enkele dagen start de installatie van de waterontharder

Het bestellen van een waterontharder gaat zeer eenvoudig online tegenwoordig. Laat je desnoods informeren over het type indien je niet zeker van jouw zaak bent. Vaklui zijn jou graag tot dienst. Na bestelling kun je binnen enkele dagen een waterontharder thuis geïnstalleerd krijgen. Het is een forse investering maar na verloop van tijd zul je met zekerheid kunnen zeggen dat het het geld waard is geweest. Groente en fruit wassen met zacht water is vele malen gezonder dan met hard water dat nog kalksporen kan bevatten.