Dooradmin / informatie / 0 Commentaren

Voordelen van de Quooker kokendwaterkraan

Elk jaar worden er verschillende nieuwe technische snufjes geïntroduceerd voor in je keuken. Een van de musthaves die sinds enkele jaren beschikbaar is voor je keuken, is de Quooker. De Quooker is een kraan, waar je in een handomdraai kokend water uit krijgt. Je kunt je wel voorstellen dat dit een heleboel voordelen met zich meebrengt.

Niet meer wachten op kokend water

Het grootste voordeel van de Quooker, is dat je meteen kokend water kunt tappen en hierdoor het opwarmen van water tot het kookpunt verleden tijd is geworden. Je hoeft dus nooit meer te wachten tot het water kookt. Wanneer je heel weinig tijd hebt om te koken, kan de Quooker ervoor zorgen dat je toch gezond kunt eten, omdat je het eten meteen kunt laten koken. Ook als je geen tijd hebt om te lunchen is dit heel handig: pak wat kokend water en gooi hier soep in poedervorm bij en je kunt meteen beginnen met het eten van je soepje. Je hoeft niet eens meer de tijd te nemen om boterhammen te smeren. Boven aan het werk en beneden even een kop thee pakken zonder te hoeven wachten? Ook dat is mogelijk.

Energiebesparing

Misschien had je het niet verwacht, maar een kokendwaterkraan is niet alleen handig, het is ook goed voor het milieu. Je kunt er namelijk energie mee besparen. Hoe dat kan? Het aftappen van heet water met een kokendwaterkraan kost ongeveer net zoveel energie als wanneer je water kookt in een waterkoker. Je hebt hier dus geen energie mee verloren. De stand-bystand van de Quooker kost je ongeveer 5 cent aan energie per dag. Dit is minder dan je in de meeste keukens kwijt bent wanneer je water uit de kraan neemt, gezien de lengte van de meeste leidingen. Met het aftappen van water uit de kokendwaterkraan ben je dus in totaal minder energie kwijt dan wanneer je water uit de kraan neemt en dit vervolgens opwarmt in een waterkoker. Maak je gebruik van een keukenboiler? De Combi modellen van Quooker gebruiken 50 procent minder energie in stand-by dan een keukenboiler. Doordat ze zo zuinig zijn, hebben ze zelfs energielabel A meegekregen.

Waterbesparing met de quooker

Wat de Quooker verder niet alleen handig, maar ook voordelig maakt, is dat je minder verlies hebt van water. Wil je heet water uit de kraan pakken, dan verlies je veel water omdat je lang moet wachten tot het water heet wordt. Je laat dan dus veel water weglopen. Neem je koud water om te laten opwarmen tot kooktemperatuur, dan kun je met deze kokendwaterkraan ook veel water besparen, doordat je meteen de juiste hoeveelheid kokend water kunt nemen. Je hoeft dus geen rekening meer te houden met verdamping en dergelijke. Deze waterbesparing is, net als de energiebesparing, een fijne meevaller voor zowel het milieu, als je portemonnee.

Minder kans op brandwonden

Op het gebied van veiligheid kan de Quooker een heleboel bijdragen. Zo is er veel minder kans op verbranding dan bij het koken van water in een waterkoker of in een pan op het vuur. Een pan of waterkoker kan bijvoorbeeld per ongeluk van het aanrecht gestoten worden, of door kinderen van het aanrecht getrokken worden, met alle gevolgen van dien. De Quooker is een vaste kraan waarbij dit niet kan gebeuren. Door de kinderbeveiliging kan deze door kinderen ook niet zomaar worden aangezet. Daarnaast is de kraan bij de meeste modellen in hoogte verstelbaar, zodat je deze net boven de pan of kom of dergelijke kunt houden en je geen last meer hebt van spetterend heet water. Verder is de waterstraal druppelvormig, in plaats van massief, zodat deze geen verbrandingen kan veroorzaken. Ten slotte zorgt de dubbelwandige uitloop van de kraan ervoor dat deze niet te heet wordt, waardoor je je niet meteen verbrand wanneer je deze vastpakt of hier per ongeluk tegenaan komt.

Zuiver water

In het reservoir wordt het water op een constante temperatuur van 110 graden Celsius bewaard. Hierdoor is het water dat uit de kokendwaterkraan komt echt helemaal goed doorgekookt. Dat proef je ook wanneer je van dit water gebruikt maakt en het vergelijkt met simpel heet water, of water dat is gekookt in een pan of waterkoker. Daarnaast wordt het water in het reservoir gezuiverd met behulp van een specifiek soort waterfilter, namelijk High Temperature Activated Carbon (HiTAC)waterfilter. Dit is een koolstoffilter dat wordt geactiveerd door middel van hoge temperaturen. Heb je een Quooker in huis, dat is het kokende water dat je neemt dus altijd heerlijk gezuiverd.

Tevredenheid kokendwaterkraan

De meeste mensen die eenmaal een Quooker hebben aangeschaft, zijn hier ontzettend tevreden over. Ze zouden het niet meer zonder kunnen doen. Natuurlijk hangt er ook een prijskaartje aan een kokendwaterkraan als de Quooker, maar zoals je kunt zien levert deze kraan voor deze prijs dan ook wel echt ontzettend veel voordelen ten opzichte van het koken van gewoon kraanwater in pan of waterkoker.