Dooradmin / informatie / 0 Commentaren

Is een kokendwaterkraan gevaarlijk voor kinderen?

Kokendwaterkraan-quooker--afbeelding-4Een kokendwaterkraan, zoals de Quooker, is ontzettend handig. Je kunt er veel klusjes mee klaren. Je hebt niet alleen meteen kokend water wanneer je wilt koken, thee zetten of soep wilt maken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor het reinigen en afspoelen van hardnekkig vuil en het pellen van bepaalde soorten groenten en fruit. Dit zijn slechts enkele van de eindeloze mogelijkheden. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je erover denkt om een Quooker vanwege zijn handige functie aan te schaffen, maar dat je bang bent dat het tappen van kokend water gevaarlijk is voor de kinderen. In deze tekst wordt uitgelegd waarom je dit niet zo is.

Beveiligde kraan

Quooker heeft rekening gehouden met gezinnen met kinderen. De kokendwaterkraan heeft namelijk een draaiknop die een kinderbeveiliging bevat. Om meteen kokend water uit de kraan te krijgen kun je dus niet simpelweg de knop opendraaien. De kinderbeveiliging werkt hetzelfde als bij flessen die chemische of andere gevaarlijke stoffen bevatten, namelijk via een druk-draai beweging. De kinderen zullen dus niet zomaar aan het kokend water kunnen en dat is wel zo veilig.

Minder kans op verbranding

Behalve dat de kraan beveiligd is tegen openen door kinderen, levert de Quooker nog een extra beveiliging tegen mogelijke verbranding van de kinderen. Wanneer je bijvoorbeeld een waterkoker gebruikt of een pan met water op het vuur laat koken, kunnen nieuwsgierige kinderen deze van het aanrecht aftrekken. Daarnaast kan het zo zijn dat je de waterkoker per ongeluk van het aanrecht stoot. Met een kokendwaterkraan in huis is dat verleden tijd, omdat je het hete water direct uit de kraan kunt pakken. Doordat bij de meeste versies de kraan in hoogte verstelbaar is, kun je er daarnaast voor zorgen dat verbrandingen tot een minimum beperkt blijven door datgene dat je met kokend water wilt vullen dicht onder de kraan te houden, zodat het opspatten van water tegen wordt gegaan. Een kokend waterkraan is dus juist heel veilig in een huis met kinderen.