De installatie van een waterontharder is heel eenvoudig. Vaak hoeft er helemaal geen installateur of andere professional aan te pas te komen. Mocht je hulp nodig hebben, dan kan dat natuurlijk altijd. Consens-us heeft professionele installateurs tot haar beschikking die altijd kunnen helpen.

waterontharder installeren

Plaatsing van waterontharder

Als eerste is het belangrijk om een goede plek te bedenken waar de ontharder kan gaan staan. Ons advies: denk verder dan de meterkast of kruipruimte. De meterkast is bij wet verboden en de kruipruimte is niet praktisch. Veel praktischer is een plekje onder te trap, in de voorraadkast of in de bijkeuken. Ook de garage kan een goede optie zijn.  Via de kruipruimte kan de aan- en afvoer van water plaats vinden, mits die dus aanwezig is, kun je de ontharder eigenlijk wel plaatsen waar je maar wilt.

Als eerst moet voor de machine dus de juiste plek worden gekozen. Vervolgens kan de waterontharder worden aangesloten op de afvoer. Het eerste plaatje op de afbeelding laat dit zien. Bij de aankoop van een waterontharder ontvang je een uitgebreide handleiding hoe je de ontharder moet aansluiten op de afvoer. De volgende stap is om de stekker in het stopcontact te steken om zo het apparaat aan te zetten. Nu kan de waterontharder worden ingesteld. Op de machine moet nu onder andere de waterhardheid en andere waarden van het leidingwater worden ingevuld. De juiste instellingen die voor jou situatie gelden,  zijn al ingevuld door Consens-us. Consens-us Persoonlijk en Betrouwbaar dus! Nadat alle stappen voor installatie uit de handleiding zijn gevolgd, kan de waterontharder worden gebruikt, maar er mist nog één essentieel item.

Waterontharder zout

Dat essentiële item is het zout. De waterontharder kan pas worden gebruikt als hij wordt gevuld met speciaal regeneratie zout. Ongeveer elk kwartaal zal de ontharder moeten worden bijgevuld met dit zout. Niet elk zout kan worden gebruikt voor de waterontharder. Alleen het daarvoor bestemde zout voor waterontharders mag hiervoor worden gebruikt. Dit zout zorgt er namelijk voor dat de hars schoon wordt gespoeld van kalk. Meer hierover staat uitgelegd op de pagina water ontkalken. Goedkoop zout klontert samen in de waterontharder, met alle gevolgen van dien, maar het speciale zout doet dit niet. Even goed is het niet erg duur.

Gezamenlijk kan worden afgestemd wanneer een medewerker van Consens-us bij jou in de buurt is, zodat je zonder verzendkosten je zout jaarlijks kunt ontvangen. Het zout kan natuurlijk ook altijd worden afgehaald bij de hoofdvestiging in Zwolle, of eventueel bij andere vestigingen in het land.

Mocht het aansluiten niet lukken, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen! Deze pagina maakt je alleen maar duidelijk hoe eenvoudig het is om een ontkalker te installeren.